Getuigenissen

Lees hier enkele getuigenissen

ONTWIKKELINGSGERICHTE COACHING

“Een groot stuurloos schip op drift” deze metafoor is me altijd bijgebleven uit de coaching..
Reorganisaties op de werkvloer en aanstormende jongere ambitieuze collega’s gaven mij heel wat kopzorgen.
Moedeloos, slapeloos, maar vooral radeloos over hoe het nu verder moest met mij, zo stapte ik bij Stien in haar praktijk binnen.
Stien luisterde, spiegelde mij en legde de verantwoordelijkheid om er effectief iets mee te gaan doen bij mij.
Haar warme en persoonlijke aanpak hebben mij door deze zware storm geleid.
Door allerlei opdrachten (huiswerk), die ik van haar kreeg, kon ik mijn gedachten terug beter ordenen en mijn situatie realistischer bekijken.
Stilaan heb ik mezelf herontdekt en me meer naar waarde leren schatten en vond ik zelfs nieuwe aspecten in mijn “zijn”.
Ik sta vandaag terug een pak sterker en meer tevreden in mijn werkomgeving want ik weet veel beter wat ik kan betekenen.
De interessante inzichten die ik via Stien heb ontdekt, maken van mij weer een volwaardige en geëngageerde werknemer tussen mijn collega’s.
ik beschouw deze loopbaanbegeleiding als een “mentale revalidatie” en zal het steeds als een heel groot geschenk blijven beschouwen. Een 10 voor Stien !

B.S.

LOOPBAANCOACHING

De voorbije jaren kampte ik met allerlei negatieve gevoelens omtrent mijn werk. Ik zag geen uitdagingen, viel stil in mijn routine en kwam telkens weer tot de conclusie: “Dit wil ik niet meer, maar hoe moet het verder, ik wil veranderen ….”. Maar toch kon ik nooit besluiten om daadwerkelijk een stap te zetten naar dat verlangen van verandering.
De durf om te springen bleek veel kleiner dan de comfortabele zekerheid van mijn vastgeroeste job.
Stien heeft mij via loopbaanbegeleiding kunnen overtuigen en doen geloven om de uitdaging aan te gaan en volledig te kiezen voor wat ik al heel lang in mijn hoofd wist!
Haar gedreven aanpak, werken met een actieplan, het talentenonderzoek, de empathische steun, maar vooral haar alomtegenwoordige passie hebben mij overtuigd en gesterkt in het geloof van mijn slaagkansen.
En kijk, twee jaar later, zelfs in volle Corona-periode, ben ik weer een hele gelukkige vrouw met een fantastische job, waarvoor ik elke dag opnieuw enthousiast uit mijn bed kom.
Bedankt Stien om jouw oprecht geloof, de goede hulpbronnen en onvoorwaardelijke steun in de zoektocht naar mijn “droomjob”.

B.L.

LOOPBAANCOACHING

Na een succesvolle salescarrière van 18 jaar bij een wereldmarktleider onverwacht ontslagen worden door herstructureringen komt binnen. Ik wou al langer weg uit die gouden kooi maar deed mijn verschillende functies te graag, de bedrijfscultuur en strategie van vele general managers die elkaar opvolgden maakten me echter niet gelukkig.

Na het ontslag veel te snel beginnen zoeken naar herbevestiging en herwinnen van zelfvertrouwen deed me onmiddellijk JA zeggen op een nieuwe sales job bij terug een internationale multinational. Na een paar maanden voelde ik me leeglopen, was het enthousiasme weg en lag ik ‘s nachts wakker van de zorgen om het gebrek aan werkgeluk ; ik zat in een job die veel te analytisch en business unit oriented was. Té blauw, weet je wel !! Niets voor een rood-gele sales en people persoon als ik ! Een plotse meltdown heeft me doen inzien dat mijn job energievretend was in plaats van energiegevend. Ik gaf mijn ontslag zonder vooruitzicht op een nieuwe job ; quite a challenge in corona times, I know maar ik was (en ben) zo zeker dat dit het juiste was om te doen.

Ik kwam bij Stien terecht die me klaar en duidelijk uitlegde wat ik kon verwachten van haar begeleiding en me meenam in het nog meer verhelderende verhaal van zelfonderzoek. Ze liet me praten over mijn struikelblokken en hoe ik werkvreugde zie en samen gingen we op zoek naar mijn echte talenten en kwaliteiten. Bleek snel dat sales wel degelijk mijn ding is, dit stelde me gerust maar gaf me ook stof tot nadenken over het zoeken naar zin en naar echt werkgeluk.

Bij en door Stien heeft mijn droom gestalte gekregen om iets te doen in bijberoep met mijn echtgenoot, waar we in onze passie omtrent champagne een mooi project gaan uitwerken, we starten het mid 2021 al op. Hij doet het analytische en ik ga de presentaties en verkoop doen, zalig gewoon !! En wat mijn job betreft, Stien gaf me tips and tricks mee om de juiste accenten te leggen in mijn zoektocht, te letten op het volwaardig gebruiken van mijn talenten en vaardigheden om zo tot een evenwicht en meer werkplezier te komen. Ik ben ervan overtuigd dat ik met het “rugzakje vol info en kennis” dat ik van Stien kreeg, op weg ben naar een zinvolle, fijne en motiverende job.

Dank je Stien, om te luisteren, te schikken en herschikken tot we samen de puzzel gelegd hebben. Je hebt rust in mijn hoofd gebracht. En… door jou heb ik het trauma van het ontslag na 2 jaar eindelijk een plaats gegeven…

L.VB.

LOOPBAANCOACHING

Enkele jaren geleden heb ik bij jou een loopbaancoaching gevolgd. Dat heeft me zeer sterk vooruit geholpen, niet zozeer omdat ik in de verkeerde job zat, wel omdat je mij enkele zeer concrete en nuttige tips aanreikte, aanleerde om te communiceren met mensen. Vooral de FEEDback methode heeft me zeer sterk vooruit geholpen. Ook de vraag of iets mijn verantwoordelijkheid is of niet en of ik deze al dan niet wil opnemen stel ik nog meermaals per week.
Ik vond loopbaanbegeleiding dus zeker en vast de moeite waard!

S.V.

STRESS & BURN-OUT COACHING

Als jonge moeder van een tweeling heb ik noodgedwongen mijn leven “on hold” moeten zetten want ik was “aan het verzuipen”
Ik was er nochtands van overtuigd dat mijn organisatorisch talent en natuurlijke wilskracht voldoende zouden zijn om mijn leven verder als een geoliede machine te laten draaien.
Dit draaide echter uit op een hele grote misrekening. Plots lukte niets meer wat ik deed, geen timing, geen overzicht, alle oplossingen verdwenen in een diep, gitzwart gat.
Na twee dagen paniekaanvallen en onbedaarlijke huilbuien, kreeg ik van mijn huisarts de diagnose van burn-out. Na de nodige rust ben ik verder professionele hulp gaan zoeken en klopte ik via mijn huisarts aan bij Stien Schoemans. Stien heeft me vervolgens, gedurende drie maanden, wekelijks begeleid met een specifiek programma. Wat voor mij vooral belangrijk is geweest in deze coaching waren het ontdekken van mijn valkuilen en hoe deze te voorkomen. Ik heb me beter leren begrenzen door pro-actiever en assertiever te denken en zo ook te gaan handelen. De coaching heeft mij “andere ogen” gegeven en de de kracht om vanuit een totaal ander, maar zeker zo efficiënte aanpak mijn leven beter op de rails te houden. Het was niet altijd gemakkelijk, maar ik ben fier op mijn afgelegde weg.
Je bent een fijne madam, Stien. Een welgemeende merci!

Groetjes, Silvie.

STRESS & BURN-OUT COACHING |
PERFECTIONISME COACHING

Door een burn out ben ik bij Stien komen aankloppen. Ze gaf me meteen een warme welkom door haar rustige uitstraling, warme diepe stem en luisterend oor. Ze pikte op wat er achter al mijn verhalen schuil ging en heeft stap voor stap mijn kijk op de wereld verbreed en handvaten gegeven om de zaken anders aan te pakken maar toch dicht bij mezelf te blijven.
Er zit een grote perfectionist in mij verscholen en daar was ik me helemaal niet van bewust en ook wat de gevolgen zijn eens je in je perfectionisme bent door geschoten. Ondertussen kan ik sommige zaken al beter loslaten en is er al wat rust terug gekeerd.
Als je op de dool bent met je gedachten dan is Stien zeker iemand die je op een warme manier begeleidt naar een nieuwe werkende aanpak. Een aanrader of zelfs een cadeau aan jezelf.

T.DG.

PERFECTIONISME COACHING

Waar liep ik tegenaan:
Ik voelde mezelf volledig toeklappen op een nieuwe werkplek/uitdaging waar ik enorm mijn zinnen had op gezet.
Desondanks mijn goed moed en doorzettingsvermogen verloor ik mezelf iedere dag een stukje meer.
Tot zover dat ik bij elke actie mezelf in vraag stelde.

Wat betekende de coaching voor me:
Ik zag deze coaching als een soort noodrem die me op een wisselspoor kon zetten.
Via een kennis kwam ik bij Stien terecht. De beschrijving van haar als persoon klopte volledig.
Stien betekende een echte ruggesteun.
Toch waren de ‘coachings’ aan zich soms zeer confronterend.
De coaching bracht me een constructieve manier bij om mezelf en mijn omgeving beter te begrijpen.
Daarbij heb ik ook geleerd hoe ik aan beide kan werken met een ander evenwicht voor mij als persoon en mijn passie of (type)werk,..
Het is een frequente oefening die ik op regelmatige tijdstippen probeer vast te houden.

Het is nu een jaar geleden en er is veel gebeurd.
Er zijn reeds verschillende zaken zijn op me afgekomen waar ik een tijd terug enkel van kon dromen.
Toch ben ik me bewust dat het een constante zoektocht is.

Ik raad dit zeker aan.
Het is een productieve oefening waarbij je aan jezelf werkt,
maar wel met het oog op een constructieve vooruitgang van je woon-werkloopbaan. “

H.B

ONTWIKKELINGSGERICHTE COACHING

Tijdens mijn coaching samen met Stien heb ik geleerd om op een professionele manier iets over te brengen naar mijn collega’s mijn leidinggevende en op een constructieve manier te leren zeggen wat ik wil bereiken.
Stien gaf me heel wat tips die me helpen bij mijn valkuilen zowel privé als professioneel.

K.H

PERFECTIONISME COACHING

Stientje,… wat heb je mijn leven veranderd!
Je hebt me al zoveel gegeven
Doch blijft mijn coach voor heel mijn leven
Jouw lach, jouw moed en inspiratie
Werden mijn kracht vol motivatie
Gedaan met op de tenen lopen
Ik kreeg inzichten met hopen
En nee, het leven is geen gekke speeltuin
Maar als een boom met stam en kruin
Schonk jij me wortels om te aarden
Een bloemenveld vol eigen waarden
We hebben best wel wat gemeen
Ik ben je dankbaar van dag één
Om me te leiden op het pad
Dat ik zonder jou nooit had.

Eveline M.

De Burnout Assessment Tool (BAT) is een nieuwe zelfbeoordelingsvragenlijst om burnout te meten. Daar is behoefte aan omdat de tot nu toe meest gebruikte vragenlijst – de Maslach Burnout Inventory (MBI) – een aantal inhoudelijke-, technische- en praktische onvolkomenheden bevat. Op zichzelf is dat niet verwonderlijk omdat de MBI bijna veertig jaar geleden werd geïntroduceerd.

De OCP-methodiek is een manier van coachen om mensen van hun perfectionisme te bevrijden. OCP staat voor Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme. In de methodiek worden een aantal principes gevolgd en technieken gecombineerd in een krachtige, op heling en zelfsturing gerichte interventie.

Ontwikkelingsgericht coachen met het Vorkmodel


Het Vorkmodel is een tool die je helpt om je eigen denken en ervaringen te structureren, een basis die je nodig hebt om aan zinvolle en duurzame ontwikkeling te doen. Het model maakt heel concreet waar je staat, hoe je met een project omgaat, wie je bent en hoe je deel uitmaakt van een groter geheel.