Loopbaan

Coaching

Fluitend naar je werk gaan – het lijkt een reclameslogan. Nochtans besteed je een groot aantal uren van je wakkere dag aan je werk. Het is het dan ook geen overbodige luxe om stil te staan bij je werkinhoud, werkomgeving, werkrelaties en werkvoorwaarden.
  • Wat wil je behouden omdat het je zingeving of energie geeft?
  • Wat wil je veranderen of loslaten omdat het je niets meer oplevert?
  • Of misschien wil je jezelf beter leren kennen en in kaart brengen wat je competenties en talenten zijn zodat je deze mogelijkheden beter kan inzetten tijdens je carrière.
  • Of wil je onderzoeken hoe je een betere balans kan behouden tussen je werk en je privé?
  • Of hoe je jezelf kan begrenzen en hoe je efficiënter je tijd kan beheren?

Met dergelijke loopbaanvragen kan je terecht in mijn coachingspraktijk.

Voor loopbaanbegeleiding werk ik samen met het erkend loopbaancentrum Esensi. Samen met drie andere loopbaancoaches bewaken wij onze kwaliteit via het Q4 label, intervisies en bijscholing.
Het is bovendien heel betaalbaar want de Vlaamse Overheid trakteert jou op een loopbaancheque.
Wil je weten of je in aanmerking komt? Neem dan even een kijkje op de VDAB site:

Heb je vragen of wens je een verkennend gesprek, neem gerust contact met me op.

Do more of what makes you happy

De Burnout Assessment Tool (BAT) is een nieuwe zelfbeoordelingsvragenlijst om burnout te meten. Daar is behoefte aan omdat de tot nu toe meest gebruikte vragenlijst – de Maslach Burnout Inventory (MBI) – een aantal inhoudelijke-, technische- en praktische onvolkomenheden bevat. Op zichzelf is dat niet verwonderlijk omdat de MBI bijna veertig jaar geleden werd geïntroduceerd.

De OCP-methodiek is een manier van coachen om mensen van hun perfectionisme te bevrijden. OCP staat voor Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme. In de methodiek worden een aantal principes gevolgd en technieken gecombineerd in een krachtige, op heling en zelfsturing gerichte interventie.

Ontwikkelingsgericht coachen met het Vorkmodel


Het Vorkmodel is een tool die je helpt om je eigen denken en ervaringen te structureren, een basis die je nodig hebt om aan zinvolle en duurzame ontwikkeling te doen. Het model maakt heel concreet waar je staat, hoe je met een project omgaat, wie je bent en hoe je deel uitmaakt van een groter geheel.