Over Stien

Stien Schoemans staat – als Professioneel Coach – voor leergierigheid en open-minded. Ze geeft haar enthousiasme om te blijven ontdekken, te ontwikkelen en te groeien, graag door tijdens haar coaching. Het onderbouwd begeleiden van verbeter- en veranderingstrajecten is haar kracht.

Wat zijn haar troeven?

  • Stien werkt professioneel, doelgericht en waarde gedreven.
  • Ze is inspirerend, heeft een sterk charisma, is passioneel en betrokken bij haar job.
  • Ze is leer-en nieuwsgierig naar de mens in zijn context, werkt verbindend.
  • Ze is verbaal sterk en heeft een opmerkelijk aangename en rustige stem.

Wat is haar expertise?

  • Stien behaalde een Bachelor in de Ergotherapie en een Master in de Criminologie. Na een jarenlange succesvolle carrière in het bedrijfsleven in sales-, training- en projectmanagement, koos Stien om te gaan voor haar passie en haar missie: mensen begeleiden in hun persoonlijke groei en ontwikkeling.
  • Hiertoe behaalde ze verschillende erkende coachingcertificaten en startte in 2002 haar coachingspraktijk Candra.
  • Zij kan putten uit een brede kennis van het bedrijfsleven, een ruime bagage van opleidingen, een pad vol levenservaring en een frisse geest.

De Burnout Assessment Tool (BAT) is een nieuwe zelfbeoordelingsvragenlijst om burnout te meten. Daar is behoefte aan omdat de tot nu toe meest gebruikte vragenlijst – de Maslach Burnout Inventory (MBI) – een aantal inhoudelijke-, technische- en praktische onvolkomenheden bevat. Op zichzelf is dat niet verwonderlijk omdat de MBI bijna veertig jaar geleden werd geïntroduceerd.

De OCP-methodiek is een manier van coachen om mensen van hun perfectionisme te bevrijden. OCP staat voor Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme. In de methodiek worden een aantal principes gevolgd en technieken gecombineerd in een krachtige, op heling en zelfsturing gerichte interventie.

Ontwikkelingsgericht coachen met het Vorkmodel


Het Vorkmodel is een tool die je helpt om je eigen denken en ervaringen te structureren, een basis die je nodig hebt om aan zinvolle en duurzame ontwikkeling te doen. Het model maakt heel concreet waar je staat, hoe je met een project omgaat, wie je bent en hoe je deel uitmaakt van een groter geheel.